Biography

Mijn liefde voor de piano begon op mijn zevende jaar. Van vele uitstekende docenten heb ik sindsdien les mogen hebben; bij elk van hen vanuit geheel verschillende invalshoeken.


Op die manier is mij een breed scala aan stijlen en technieken aangeboden. Elly Stoorvogel, Lia van Kalmthout, Eugenie Geurts, Hein Franssen, Willem Kuhne, Gé Bijvoet, Frans van der Tak en Joop Albracht hebben, ieder op hun eigen wijze, een bijdrage geleverd aan mijn pianistieke ontwikkeling.

Mijn diploma piano Lichte Muziek (docerend) behaalde ik in 2000. Daarna in 2005 het diploma Piano Klassiek (docerend). Beide studies zijn gevolgd aan het conservatorium te Tilburg. Sinds 2005 ben ik op het Tilburgs conservatorium (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) als docent en begeleider werkzaam (steunvak piano klassiek en praktische harmonie aan de piano).

Naast deze werkzaamheden als docent ben ik onderdeel van zanggroep/cabaret Grindt (zie www.grindt.nl). En tevens toetsenist van Trio Allegria; een driemans-band bestaande uit Marcel Smulders (zang, gitaar) en Martie vd Ploeg (bas) die zich richt op het uitvoeren van de evergreens uit het pop-, blues-, en country repertoire. Ook worden wij regelmatig gevraagd als ritme sectie voor diverse koren.

Daarnaast verzorg ik een powerpoint over het leven van de Poolse componist Frédéric Chopin. Aan de hand van afbeeldingen en audiofragmenten van zijn werken probeer ik een beeld te schetsen over het leven van deze beroemde pianist/componist.

Simon van 't Hoff
Azuurweg 352 Tilburg